در شرایطی که کشورمان به سال سختی پا می گذارد، حزب ایران آباد نیز به عنوان یکی از تشکل های سیاسی ایرانی به همراه میلیون ها دیگر از هموطنانمان به این می اندیشد که چه باید کرد؟ این سئوالی است که اینک ذهن بسیاری را به خود مشغول داشته است. بدیهی است که اگر نمی توان در مورد یک راهکار مشخص و معین در این باره سخن گفت، اما می توان یک ویژگی را به عنوان ضمانت موفقیت هر راهکار احتمالی مطرح ساخت: پایداری در تلاش مبارزاتی سازمان یافته.
این همان موضوعی بود که ما را بر آن داشت تا ده سال پیش در چنین روزی، بنای یک حزب سیاسی را بگذاریم؛ یک تشکیلات منظم و سازمان یافته که، با هدف تغییر در شرایط نابسامان تاریخی ایران، بر آن است تا در هر کجا که، فرصتی برای پیشبرد مبارزات در جهت منافع ملت ایران وجود داشته باشد، در آن نقش ایفاء کند.
در 29 اسفند 1392 خورشیدی، بنیانگذاران این تشکیلات، با الهام از نخستین گام تاریخی در مسیر آباد سازی ایران، یعنی سالروز ملی شدن صنعت نفت ایران توسط جنبشی ملی به رهبری زنده یاد دکتر محمد مصدق، حزب ایران آباد را بنا نهادند. اساس و زیربنای این حزب بر روی دو مفهوم اصلی گذاشته شد: نخست «انسان مداری»، به عنوان پاسداشت نهادینه ی جان و کرامت انسان، و دیگر «قدرت اجتماعی» به عنوان مناسب ترین شیوه ی سازمان یافته تسلط شهروندان بر سرنوشت جمعی خویش.
با بهره برداری از «انسان مداری»، به عنوان راهنمای اخلاقی کار و «قدرت اجتماعی»، به عنوان خط استراتژیک تغییرات سیاسی مطلوب در ایران، حزب ایران آباد ده سال است که مشغول فعالیت است. در طی این مدت، ما از هموطنان علاقمند به عضویت در حزب استقبال کرده و با آموز ش نظری و کار عملی آنها را برای ایفای نقش کادرها ی حرفه ای سیاس ی آینده ایران آماده ساخته ایم. به همین ترتیب، با تلاش منظم و سازمان یافته تشکیلاتی، آموزش های سیاسی و فن خودسازماندهی را به لایه های مستعد جامعه ی ایرانی ارائه داده و پایگاه اجتماعی خود را میان مردم گسترش داده ایم .
ما در سال یازدهم فعالیت خود به این تلاش ها ادامه داده و حتی آن را در چارچوب های بزرگتر ی، مانند تدارک جبهه ی مردمی جمهوری دوم به کار خواهیم بست. به این امید که قشرهای آگاه جامعه و عناصر فعال ایرانی در داخل و خارج از کشو ر به این ابتکار عمل ها بپیوندند و بتوانند در یکی از این چارچوب ها، یعنی یا عضویت در حزب ایران آباد و یا کوشنده ی جبهه ی مردمی جمهوری دوم به کار، مبارزه وتلاش برای ایجاد تغییرات مثبت و سازنده در جامعه ی ایران بپردازند.
یادآور شویم که حزب ما بر این باور بوده و است که دمکراسی چیزی نیست که بتوان به طور تصادفی یا وارداتی یا کپی برداری آن را به دست آورد؛ برعکس، دمکراسی برآیند یک روند سخت و طولانی زمینه سازی و پرورش و یادگیری و سازندگی است که در سایه ی یک مسیر سه گامی به دست می آید: آگاهی، آزادی، آبادی.
تا آگاهی -یا همان قدرت تشخیص درست منافع جمع ی- نباشد، آزادی در کار نخواهد بود، و تا آزادی کسب نشود آبادسازی واقعی میهن ناممکن خواهد بود. برای ما آزادی و آبادی به خودی خود هدف نیستند، وسیله و راه و ابزار هستند برای رسیدن به هدف زیبای «جامعه ی انسانی». جامعه ای که در آن هر انسانی شانس و امکان دستیابی به تعری ف خود از خوشبختی را خواهد داشت. خوشبختی در این جا از یک قاعده بیشتر پیروی نمی کند: تا جمع خوشبخت نباشد فرد خوشبختی را تجربه نخواهد کر د.
آری! حزب ایران آباد، برای آرمانی چنین دیر و دور مبارزه می کند، اما رویابافی نمی کند. ما به عنوان تشکلی واقع گرا نیک می دانیم که مسیری سخت و طولانی در انتظار جامعه ی ایرانی است تا بتواند از مراحل ضروری و غیر قابل پرهیز نخست آگاهی جمعی، بعد استقرار آزادی نهادینه و سر انجام آبادسازی پایه ای کشور عبور کند و در طی یک فرایند زمان بر و کاربر به هدف والای توصیف شده، به عنوان جامعه ی انسانی، دست یابد.
حزب ایران آباد مبارزه ی خود را بر این اساس و برای طی مسیری طولانی تنظیم کرده است و در جستجوی هیچ حرکت سریع و شتابزده ای برای دستیابی به آرمانهایش نیست.
ما از همه ی ایرانیانی که چنین نگاهی به تغییر و تحول در ایران وضرورت کار منظم سازمان یافته برای آن را دارند دعوت میکنیم که به حزب ما بپیوندند تا در مسیر استقرار «زندگی انسانی جمهوری ایرانی» همگام و همراه هم باشیم.
29 اسفند 1402 – دفتر سیاسی حزب ایران آباد
سلام من وحیدم یدهای که دارید این حزب که دارید اگر که با جو واقعی داخل ایران بهتر آشنا بشید باشید آشنا باشید نظرمو گفتم به من اجازه دادید که دیدگاهمو بگم سپاسگزارم و یارانشون سپاسگزارم ممنونم متشکرم